Onze diensten

Aannemersbedrijf De Bruijne BV is zeer actief in de vrije sector markt. Zo bouwden wij in de afgelopen jaren tientallen vrije sector woningen, voornamelijk op Voorne Putten, maar ook daarbuiten. Wij bouwen voor particuliere opdrachtgevers en vaak werken we daarbij samen met diverse gerenommeerde architectenbureaus.

CLT

CLT (Cross Laminated Timber), ofwel kruislaaghout is een innovatief houtbouwproduct. De sterke, massief houten constructieplaten zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde vuren lamellen. Ze worden vooral gebruikt als vloer-, wand- of dakelementen en zijn een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.

Kruislaaghout is constructief bijzonder sterk. De kruislinkse verlijming wordt onder hoge druk samengeperst. Dat verhoogt de belastingcapaciteit en maakt de platen stabiel en stijf: het uitzetten, krimpen of vervormen van het hout is tot een minimum beperkt. CLT is bij uitstek geschikt voor hoogbouw, maar door zijn karakteristieke uitstraling wordt het ook veel toegepast in de woningbouw.

CLT is een brandbaar product, maar is beter bestand tegen brand dan men denkt. CLT kent een houtvochtpercentage tussen de 10% en 12%.  Hout ontbrandt pas wanneer het interne water verdampt is. Bij brand ontstaat er een verkoolde oppervlakte bij CLT, die de binnenste laag beschermt. Dit zorgt ervoor dat de constructie bij brand veel langer zijn dragende functies kan vervullen ten opzichte van staal- of betonconstructies. De berekende brandsnelheid van CLT is 0,65mm per minuut.

Vaak worden delen van de kruislaaghoutconstructie in het zicht gelaten.Hout heeft namelijk een prettige, warme uitstraling. Vanwegen zijn natuurlijke vochtregelurende en isolerende werking heeft hout ook een positieve invloed op het binnenklimaat en het energieverbruik. 

Duurzaamheid is dan ook een van de belangrijkste argumenten voor het gebruik van CLT. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen , slaat CO2 op en kan goed hergebruikt worden. In 1m3 hout zit 1 ton CO2 opgeslagen. 

Hout is en blijft een van de meest milieuvriendelijke materialen die in de bouw wordt gebruikt. 

En in tegenstelling tot keramiek, staal of beton, kan hout worden gerecycleerd en veroorzaakt het dus geen milieuschade. CLT-technologie is zeer energiezuinig en vermindert de behoefte aan verwarming van woningen, wat de uitstoot van schadelijke CO2-uitstoot terugdringt.

Een groot voordeel van kruislaaghout is de korte montagetijd. De elementen zijn groot, maatvast en makkelijk te koppelen. Bij deze droge bouwmethode is er geen sprake van bouwvocht of droogtijden en de constructie is direct volledig belastbaar. Daarnaast kunnen bewerkingen, zoals uitsparingen voor leidingwerk, prefab en heel nauwkeurig computergestuurd (CNC) worden aangebracht.

Bouwen met CLT kan op de bouwplaats dus veel tijd besparen, mits het vooraf goed is uitgedacht en uitgewerkt. Daarom tekenen wij al onze projecten nauwkeurig uit in 3D. Specifieke details werken wij al op de tekentafel voor u uit. Wij nemen graag deel aan uw bouwteam, zodat we u vanaf de eerste ontwerpideeën kunnen bijstaan met onze technische kennis over hout.

Wat zijn nu de voordelen van een geprefabriceerd gebouwen van CLT-panelen:
Fabrieksproductie waardoor een hoge consistentie in het materiaal kan worden gegarandeerd
CLT-technologie is vele malen sterker dan beton en het gewicht van de panelen is veel lichter.
Het kruislings verlijmen van de lagen van het CLT-paneel zorgt voor een hoge maatvastheid bij wisselende luchtvochtigheid.
CLT-panelen krimpen niet, zijn bestand tegen enorme belastingen, waarbij de grootte en vorm ongewijzigd blijven.
Hoge draagkracht maakt de bouw van gebouwen met meerdere verdiepingen mogelijk.
Gebouwen gemaakt van CLT-panelen worden gekenmerkt door een hoge seismische stabiliteit en geluidsisolatie.(aardbevingsbestendig)
CLT-panelen zijn milieuvriendelijk voor mens en milieu zowel in de produktie, het gebruik en volledig circulair
Een huis van CLT-panelen is zeer snel gemonteerd, in een paar dagen.

Waarom een houten huis?
Een houten huis is duurzaam, energiezuinig en heeft een natuurlijke uitstraling. Een houten huis is heerlijk om in te wonen, voelt comfortabel aan en staat garant voor een gezond binnenhuisklimaat. Daarnaast is de bouwtijd aanzienlijk korter dan van een stenen huis, heeft het een hele lange levensduur en past het binnen (bijna) ieder budget

Een voorbeeld van een door ons gebouwd nieuw bedrijfspand is de fa. ‘DORC’ te Zuidland. Ook het nieuwe kantoor bij Farm Frites in Oudenhoorn is door ons gebouwd. En niet te vergeten het assurantiekantoor Keijzerwaard te Oudenhoorn.

Heel bekend is natuurlijk het restaurant ‘Zoet of Zout’  te Stellendam en het daarnaast gelegen Paviljoen. 

Ook het strandpaviljoen ‘de Stormvogel’ aan het Oostvoornse Meer hebben wij gerealiseerd. 

Ook hier werken wij met diverse architecten samen.

Ook zijn er door ons diverse utiliteitspanden gebouwd. Zo hebben wij recentelijk o.a. het Tivoli theater in H’sluis gebouwd ,  een AHOED in Rockanje , een AHOED in Oostvoorne , een restaurant met een woning en een ‘bed en breakfast‘ in het centrum van Rockanje en twee winkelpanden met woning in het centrum van Oostvoorne. 

Onze ambachtelijke kennis en jarenlange ervaring stellen ons in staat ook panden te restaureren. In sommige gevallen gebeurt dit onder toezicht van ‘Monumentenzorg’ en met behulp van subsidie. Deze panden zijn eigendom van particulieren dan wel van gemeenten of andere instellingen.

Het Prinsehuis en het de Ruyterhuis van de Gemeente Hellevoetsluis zijn hier voorbeelden van. Ook het Brandweer Museum te Hellevoetsluis is door ons gerestaureerd. 

Ook voor uw verbouwplannen en renovaties bent u bij Aannemersbedrijf de Bruijne BV aan het juiste adres.  Door jarenlange ervaring met uiteenlopende renovatieprojecten en een vast team van vakkundige medewerkers staan wij garant voor een goed resultaat.

Algemeen
Naast de uitvoering van werken in opdracht, zijn wij ook zeer actief in de planontwikkeling. De verwerving van gronden, bebouwde percelen en bedrijfsterreinen vormt inmiddels een vast onderdeel van onze activiteiten. Wij voeren deze activiteiten uit onder de noemer De Bruijne Project BV. De omvang van de planontwikkeling kan sterk variëren. Op deze website geven wij een actueel overzicht van plannen, prijzen, planning en beschikbaarheid. Wij zijn altijd geïnteresseerd in de aankoop van grond, percelen en/of panden.
 
Actueel 
Het Gecroonde Hart;  11 appartementen in Brielle 
Visserszijde Geervliet;  1 vrijstaande woning op kavel van 790 m2 in Geervliet
Kanaalweg Hellevoetsluis;  1 vrijstaande woning op kavel van  650 m2  
Krekenbos Zuidland;  10 vrijstaande woningen op ruime kavels in Zuidland    
CLT Duurzaam met Hout ;  project uitgevoerd met CLT  Houtbouw 
Kerk aan de Ring;

Voor meer info bekijk onze actuele projecten.

Grealiseerd 
De projecten ‘ Smithilseweg’ en ‘Drogendijk en Kickersbloem 3

Verwerving
In het kader van de planontwikkeling van onze projecten zijn wij altijd actief en te allen tijde geïnteresseerd in de aankoop van grond, percelen en/of panden.

Wanneer u overweegt om uw woning, pand of perceel te verkopen, neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn graag bereid met U in een vertrouwelijke sfeer van gedachten te wisselen en samen met u een oplossing te vinden voor zaken die u mogelijk  bezig houdn